Meny Stäng

Bloggrummet

Det uppdaterade Bloggrummet hittar du numer HÄR

Exempel på släkter som intresserar mig i min släktforskning:

Släkterna Gelin ursprung Gellersta Närke. Tibbelin och Jansson ursprung Uppland. Raak, Aldrin, Ahlstrand, Carlsson, Forsberg ursprung Rämmen o Gustafsfors smedsläkt. Krook ursprung Hudiksvall samt Gidlund ursprung Arnäs. Svensson ursprung Blekinge. Björklund ursprung Björksta. Van Torne o Zitkovich USA WA.

Till Håkan Gelins hemsida

På Kville hembygdsarkivs hemsida kan du botanisera i bilder, filmer och ljudinspelningar från gamla Kville Härad. De hembygdsföreningar som samverkar i arkivet är Bottna-, Kville- och Svenneby hembygdsföreningar.

Till Kville Hembygdsarkiv

Edsberga kista

Klubben bildades 1963 och har till ändamål att vara en mötesplats för dem som är intresserade av släktforskning och närliggande aktiviteter.

Läsa tidigare nummer av vår medlemstidning, Arosiana. Bildspel ”Från vaggan till graven”, titta i vårt bildarkiv och mycket annat.

Västerås släktforskarklubb

Historia från Odensjö

Min hobby sedan många år är släktforskning samt hembygdsforskning om Odensjö socken i Kronobergs län. En bygd, där Erik XIV:s oäkta dotter Virginia levde som gift på sin sätesgård Björkenäs med sin man ståthållaren på Kronoberg Håkan Knutsson Hand. I socknen finns därför ett stort antal Vasa ättlingar.Alla personer födda och vigda 1701 – 1899 är registrerade i registerprogrammet DISREG. Med hjälp av släktforsknings-programmet DISGEN är de ordnade i släktrelationer.

Till Historia från Odensjö

Ljungby kompani

Min hobby sedan många år är släktforskning samt hembygdsforskning om Odensjö socken i Kronobergs län. En bygd, där Erik XIV:s oäkta dotter Virginia levde som gift på sin sätesgård Björkenäs med sin man ståthållaren på Kronoberg Håkan Knutsson Hand. I socknen finns därför ett stort antal Vasaättlingar.Sedan 2001 forskar jag även om soldaterna vid Kronobergs regemente och Ljungby kompani, som är beskrivna på denna hemsida. Till min hjälp har Bertil Malmport ställt ett mycket omfattande forskningsresultat om regementets och kompaniets status 1859 till förfogande

Till Ljungby kompani

Släktresan – i dåtid och nutid

Blogg om hur det är att släktforska. Vedemödor och resultat. Resor i dåtid och nutid, främst på Falbygden men också annorstädes såsom i emigranternas spår.

Till Släktredan – i då och nutid

Ola Lönnqvists hemsida

Här hittar du information om lokalhistoria och släktforskning

Till Ola Lönnqvists hemsida

AnEken

Kurser och föredrag i släktforskning

Till AnEken

Hitta din släkt – facebook