Meny Stäng

Besökare

GöteborgsRegionens Släktforskare har den stora glädjen och äran att välkomna er alla till Släktforskardagarna 2021 och Göteborg som fyller 400 år – men det blir digitalt.

Som besökare har du möjlighet att se och lyssna på intressanta föreläsningar under de båda dagarna. Precis som på de fysiska släktforskardagarna med flera föreläsningssalar blir det parallella föreläsningar under båda dagarna. Det kommer dock att finnas möjlighet att se många föreläsningar i efterhand under två månader. Föredragen kommer du åt genom att trycka på en länk som du får från oss via e-mail.

Redan från 15 augusti kan du utan avgift besöka vår mässportal, där du kan botanisera bland föreningar, titta på inlagda filmer/presentationer från utställare och sponsorer. Mässportalen kommer du till direkt från fliken i överkanten på denna webbsidan. Under Släktforskardagarna betalar du en avgift för att lyssna till föreläsningarna.

Vid de fysiska släktforskardagarna träffas släktforskarna vanligtvis för en bankett med god mat på lördagen – vi planerar en eller ett par paneldebatter istället. Mer om det längre fram.

Biljetter kommer att finnas i tre nivåer: En dag (100 kr), båda dagarna (150 kr) eller båda dagarna med tillgång till de flesta föreläsningarna under två månader (250 kr). Vi beräknar att biljettförsäljningen startar till midsommar.

Grunden kommer att vara en portal (webbsida) där du som besökare kan se föreläsningar och knyta kontakt med utställare. Frågestunder med föreläsare kommer att ske via Zoom. Vi hoppas också kunna ge möjlighet till möten i Zoom kring specifika frågor.

Föreläsare kommer att successivt presenteras under fliken PROGRAM och ett preliminärt program kommer att finnas klart vid midsommar (så du vet om du skall vara med den ena eller andra dagen – eller rent av båda)

Vill du ha ett mejl när bokningen av biljetter öppnar kan du anmäla dig HÄR.

Länktips för att lära dig mer om Zoom

Det finns fler instruktionsfilmer på Youtube – titta på fler och lär mer (repetition är inlärningens moder…).

Träna Zoom med GöteborgsRegionens Släktforskare på onsdagar

Onsdagkvällar mellan kl 19-21 under juni och juli kan du testa att vara med i ett möte med någon av oss i GöteborgsRegionens Släktforskare HÄR. Ingen föranmälan. Under augusti och september blir det andra dagar och tidpunkter.

Även om släktforskardagarna blir digitala och du kommer att sitta hemma på din kammare i september lägger vi upp allmän information om Göteborg som besöksmål. Kanske åker du hit under sommaren eller hösten.

Botanisera och utforska Göteborg här.